Reprezinta documentatia geotehnica de baza necesara proiectarii oricarei constructii, fiind parte componenta a documentatiei tehnice necesara autorizarii executarii lucrarilor de construire, conform Legii nr. 50/29.07.1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie.

Documentatiile geotehnice pentru constructii se intocmesc cu respectarea normativului NP 074-2007, natura si continutul acestora diferentiindu-se in functie de faza de proiectare si de categoria geotehnica a lucrarii.

Scopul investigarii geotehnice il constituie furnizarea informatiilor necesare unei proiectari corespunzatoare si economice a lucrarilor de constructii, precizand urmatoarele elemente:Studiu-geotehnic-Tasari-Inegale-Complex

 1. succesiunea straturilor geologice ce alcatuiesc terenul de fundare si parametrii fizico-mecanici ai acestora in cuprinsul zonei active a fundatiilor;
 2. semnalarea unor conditii speciale ale amplasamentului sau a terenurilor dificile de fundare;
 3. conditiile hidrogeologice, stabilirea parametrilor de seismicitate si a adancimii de înghet a zonei cercetate;
 4. stabilirea categoriei geotehnice a lucrarii;
 5. recomandari privind proiectarea si executia imobilului, conditionata de caracteristicile terenului de fundare.

Urmatoarele informatii trebuie precizate in cazul in care doriti un studiu geotehnic:

 • amprenta la sol a constructiei;
 • suprafata terenului pe care va fi amplasata casa;
 • inclinatia terenului;
 • apropierea terenului de apa (lac, parau, rau);
 • pereti comuni cu cladiri existente;
 • regimul de inaltime al cladirii (subsol, demisol, parter si numar de etaje);
 • locatia geografica exacta unde va fi construita casa.

Documente necesare:

 1. act de proprietate;
 2. certificat de urbanism;
 3. plan de incadrare in zona;
 4. memoriu tehnic de arhitectura (eventual).

Pretul minim este de 700 RON.

Pretul studiului geotehnic creste cu cererea clientului. Realizarea  studiului geotehnic se face conform cu legislatia in vigoare, insa in functie de natura terenului de fundare sau de modificarile survenite in proiectare sau pana la obtinerea autorizatiei de lucrari, la cererea clientului, sub indrumarea inginerului geotehnician (in functie de conditiile de mediu existente pe teren), cerintele legate de numarul de foraje, adancimea lor, analizele efectuate, pot fi suplimentate, ceea ce, in mod evident, duce la cresterea costului studiilor geotehnice pentru client.

Realizarea unui studiu geotehnic inainte de achizitia terenului va ajuta sa evitati cheltuieli suplimentare in vederea realizarii unor lucrari de consolidare, in cazul in care terenul prezinta probleme.

AVIZ  GEOTEHNIC

Avizele geotehnice preliminare constau intr-o documentatie geotehnica sumară, destinata fazelor preliminare de proiectare, incluse in studiile de prefezabilitate si/sau studii de fezabilitate. Volumul de lucrari este unul mai redus, obiectivul principal constand in determinarea existentei unor conditii geotehnice de construire in limita unor costuri rezonabile. Avizele geotehnice preliminare se solicita, in principal, pentru trecerea terenurilor din extravilan in intravilan in fazele initiale de proiectare.

Are drept scop sa ajute beneficiarul la evaluarea posibilitatii adaptarii la amplasament a proiectului constructiei, realizandu-se cu un volum restrans de lucrari de prospectare si incercari, care sa permita evaluarea calitativa a conditiilor geotehnice din amplasament.

Pret minim 400 RON.

Avizul geotehnic preliminar nu se poate substitui studiului geotehnic si serveste, in general, la fazele preliminare de proiectare, precum şi la evaluarea unui teren construibil inainte de achizitionare.

Cadastru

Asiguram urmatoarele servicii:Gps-South-S82-V

 1. Lucrari de cadastru si intabulare pentru orice tip de imobil (apartamente, case, vile, terenuri intravilane si extravilane) in Bucuresti si Ilfov;
 2. Actualizari/Rectificari de cadastru - modificarea limitei de prop...

Citeste mai mult

Topografie

Lucrari topografice executate de firma noastra: 

 1. Planuri de situatie si amplasament;
 2. Planuri de situatie in vederea obtinerii: PAC, PUD, PUZ, PUG sau a Certificatului de Urbanism;statie
 3. Intocmi...

Citeste mai mult

Constructii

casa-cheieExecutam de la A la Z lucrari de constructii:

 1. case la rosu;
 2. case la cheie;

Asiguram calitate maxima la preturi minime. Consultanta este gratuita si nu atrage nicio obligatie din partea dvs!

 

Citeste mai mult

Studii geotehnice

Reprezinta documentatia geotehnica de baza necesara proiectarii oricarei constructii, fiind parte componenta a documentatiei tehnice necesara autorizarii executarii lucrarilor de construire, conform Legii nr. 50/29.07.1991 privind autorizarea executării lucrărilor de const...

Citeste mai mult

Evaluari imobiliare

In vederea realizarii evaluarii imobiliare, va aducem la cunostinta:

 1. Scopul evaluarii imobiliare
 2. Acte necesare evaluarii imobiliare
 3. Tarife aferente evaluarii imobiliare

Citeste mai mult